top of page
Sök

Se om de inre rummen

När vi vill njuta av livet så där underbart och härligt, då behöver vi släppa fokus på att leva i en perfekt välpolerad yta och börja ta hand om våra inre rum.


Woman on a hammock

År efter år så underhålls vi av renoverings program på tv:n. Allt från Äntligen hemma, till Ernst och Arga snickaren skall få oss att ta tag i hammaren och renovera våra bostäder. Vi översköljs av gör det själv reportage, vackra bilder i inredningstidningar och en längtan efter det perfekta hemmet.


Några år tillbaka så gick vi över från att fixa våra hus till att fixa våra trädgårdar. Vi bytte ut hammaren och färgburken till gummistövlarna och spaden. Trädgårdsromantiken slog till. En blandning av romantiska spaljéer, hängmattor till organiskt grönsaker odlade i odlingsbäddar gjorda efter konstens alla regler.


Vi lägger ner ofantligt mycket tid och pengar på att få det vackert runt omkring oss. Att ha det njutbart och för att leva i den perfekta drömmen. När jag kommer på besök i dessa nyrenoverade kök, dricker libanesiskt kaffe i mina vänners nybyggda spanska pergola så kan jag ändå mötas av en o-nöjdhet.


“Långvarig glädje kommer ifrån att vi tar hand om oss själva på samma sätt som vi tar hand om våra hus och trädgårdar”

När allt det yttre är manifesterat så blir det tydligt att längtan att möta oss själva och kärleken är det som vi djupast längtar efter. Inga bilar eller nyrenoverade hus i världen kan ersätta den känslan.Kärleken börjar med dig


När vi börjar ta hand om oss själva, ge oss själva näring, uppskattning och medkänsla så fylls vi av livsenergi och glädje. Vi finner en ny frid i livet och kärleken börjar visa sig för oss i våra liv. Jag är säker på att du hört det 1000-tals gånger. Kärleken börjar med dig. Det låter som en floskel men det är sant. Om vi inte har förmågan att visa oss själva respekt, kärlek och omtanke så så är det svårt nått vi inte har till någon annan.


Så lägg ner hammaren, stäng av sociala medier för en stund och gå på en dejt med dig själv. Det kan vara börja på en livslång kärleksaffär.

Comments


bottom of page