top of page
Sök

Är du less på ytliga relationer?

Vi kan inte skapa djupa näringsrika relationer om vi inte vågar öppna upp oss själva på djupet för en annan människa. Vi kan inte vänta på att någon annan skall göra det först, för det är vi som längtar efter en fördjupning. Då får vi visa vägen dit.För att skapa mustiga, djupa och näringsrika relationer behöver vi tillföra sårbarhet. Det är skitläskigt vi vet. Men om vi skall gå dit vi längtar efter, dit vårt hjärta vill vala så behöver vi göra det även om det är läskigt och vi känner oss osäkra och helst bara vill gömma oss.


För gömmer vi oss så blir det ytligt. Det vi inte vill ha.


Kanske känner du dig inte tillräckligt trygg för att visa din sårbarhet men tillit och sårbarhet kommer tillsammans och tillhör varandra. Sårbarhet skapar tillit och tillit ger utrymme för sårbarhet.

Så hur gör man då, om man inte har någon relation med sin sårbarhet om man ha fått levt ett liv stark och ensam som Pippi Långstrump?


För mig, Bea, handlade det om att börja uttrycka det jag kände och det jag behövde fast jag inte visste hur det skulle tas emot. Jag hade så länge bitit ihop och dragit mig undan i mina relationer så fort nått kändes jobbigt. Vissa relationer hade jag avslutat helt. Det fanns en sån stor barriär av rädsla jag behövde ta mig över. Rädsla för att andra skulle tycka illa om mig om jag sa som det var, och om jag visade hela mig. Jag var rädd att jag skulle hamna utanför, att jag skulle bli lämnad av dem jag brydde mig om och älskade… Gång på gång valde jag en annan enklare väg. Skratta bort mina känslor, sa inte som det var, visa mig själv inte för andra utan försöka vara den jag trodde att andra ville att jag skulle vara. Jag gick in i anpassning och förlorade mig själv.

När jag började träna på sårbarhet började jag känna igen möjligheten till sårbarhet som ett motstånd i kroppen. Jag började använda det som det som en vägvisare som pekade i vilken riktning jag behövde gå och det var alltid mot sårbarheten, inte tvärt om. Jag var också tvungen att läsa massor av böcker om sårbarhet för att jag på djupet intellektuellt också skulle förstå vad det handlade om.


Det var läskigt att gå mot sårbarheten, det kan vara läskigt fortfarande i dag. Men jag känner till vinsterna med det, så jag vill inte välja den andra vägen igen. Jag vet att sårbarhet leder till kärlek och det är där jag vill vara. Det är kittet i alla våra viktiga relationer.


Utan sårbarhet ingen intimitet och utan intimitet ingen kärlek.


Vad kan du göra idag för att bjuda in mer sårbarhet i ditt liv i dag och med det fördjupa dina relationer?

Bea

Comentarios


bottom of page