top of page
Sök

3 viktiga saker när du skall lära dig något nytt

Förra hösten köpte vi en segelbåt och den här sommaren var det dags. Jag har alltid längtat efter att lära mig segla och då Theodor mer eller mindre är uppvuxen på en segelbåt så var det nu dags. Hans kunskap skulle överföras till mig.


Det här med att segla är inte så lätt som det ser ut, kan jag nu ärligt säga. Allt har nya namn, höger är plötsligt styrbord och rep heter inte rep utan tamp och massor med andra konstiga saker. Men jag är inte den som ger mig i första taget så nu börjar jag få koll på alla konstiga termer och hur seglen skall ställas vid olika vindlägen osv. Men en sak fungerar bara inte och det är att back ut från vår hamn!


Första gången jag skulle backa så la motorn av och vi drev i väg mot en stenpir, andra gången fick jag inte i backen och vi drev in mot en annan båt, tredje gången lika så… Hur svårt kan det vara??? Tydligen jättesvårt.


Men varje gång jag vill ge upp och låta Theo köra ut båten så säger jag till mig själv, Bea du har lärt dig hur man skapar en kärleksfull relation så du kan lära dig svåra saker. Det gör att jag vågar prova om och om igen.

Jag vågar säga att jag inte kan, jag vågar göra fel och göra om. Precis som jag har gjort på min kärleksresa.

Så jag vill skicka med 3 saker till dig som håller på att lära dig något nytt. Vare sig det är att förbättra sättet du kommunicerar på i din relation, känna in och uttrycka dina behov eller att backa ut med en båt…

1. Det är okej att inte kunna

2. Ge inte upp, du kommer att lära dig en dag

3. Våga be om hjälp (många gånger)

Lycka till med ditt lärande Bea

Comentarios


bottom of page