fbpx
Contact

Bea:

bea@trainingforlove.com

070-642 54 10

 

Theodor:

theodor@trainingforlove.com

070-29 59 945

FÖRSTA STEGET MOT FRIHET FRÅN MEDBEROENDE

VILL DU KÄNNA ATT DU RÄCKER SOM DU ÄR?

BEHÖVER DU BLI BÄTTRE PÅ ATT SÄTTA GRÄNSER?

LÄNGTAR DU EFTER ATT HA HÄRLIGA RELATIONER?

Lär dig känna igen, förstå och ändra på de mönster där du ger upp dig själv i relationer.

Bli fri från ditt medberoende
8 VECKORS LÄRARLEDD UTBILDNING HELT ONLINE
Vill du befria dig från dina medberoendemönster?

Vår utbildning är gjord för att du ska kunna ändra de beteenden som håller dig kvar i medberoende. Du får lära dig att se och förstå hur ditt medberoende ser ut. Du får verktygen du behöver för att göra en förändring. Och du får hjälp av lärare och andra elever att hitta vad du behöver för att påbörja den förändring du vill göra direkt.

Det kändes som att jag satt fast i ett hamsterhjul. Samma mönster upprepades och jag kunde inte förstå varför. Att förstå mitt medberoende har varit en nyckel till att komma vidare i mitt liv!
LISA

Är du medberoende?

Medberoende är ett komplext problem med många olika mönster. När vi som barn inte får våra behov tillgodosedda så skapar vi strategier och beteenden för att skydda oss själva eller för att som barn överleva i den “näringsbrist” vi upplever. I stora drag handlar det om att man som medberoende på olika sätt går in i anpassning och kontroll för att få en känsla av tillhörighet och trygghet. Dessa mönster bär vi med oss som vuxna och de blir ofta som ett andra skinn. Vi märker inte ens att vi hela tiden skyddar oss mot omvärlden. Detta kan visa sig i olika beteenden. Testa ditt medberoende här.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG

Utbildningen sker via en video-onlineplattform som heter Zoom. Du kan delta från hela världen. Ingen förkunskap behövs. Vi träffas i en och samma grupp 1 gång i veckan under 8 veckor. Vi träffas samma tid och samma dag alla veckor. Lektionen är 1 timme och 30 minuter. Mellan träffarna kommer du att få uppgifter att arbeta med, räkna med ca 20-25 minuter per dag.

INNEHÅLL

Du kommer under dessa veckor att få förståelse för medberoendets problematik och hur det specifikt ser ut i ditt liv. Du får lära dig känna igen medberoendets mönster och strategier. Du kommer också att få lära dig om kontroll, anpassning, hur du kan hantera dina känslor. Till sist kommer du att få titta och träna på gränssättning och hur du som medberoende kan gå från att tappa bort dig själv i relationer till att bli allt det du är.

VECKA 1
Medberoendets mönster

Du får bekanta dig med gruppen och börja öppna upp dörren till ditt eget medberoende. Under veckan så får du arbeta med att medvetandegöra hur  medberoendet ser ut just i ditt liv och hur du kan känna igen de mönster som hindrar dig att leva livet som du vill leva.

VECKA 2
Det eviga dramat

Du är säkert redan välbekant med de olika draman som utspelas i ditt liv och som tar så mycket av din värdefulla energi. Under den här veckan får du lära dig om de roller som dramat innehåller och du får träna på att upptäcka och avkoda dem i din vardag.

Vecka 3
Din unika person

Den här veckan får du blicka inåt och börja bygga en relation med dig själv. Som medberoende ger vi ofta upp oss själva vilket får stora konsekvenser för vårt liv. Här får du hjälp genom föreläsningar och övningar att blicka inåt till din unika person.

Vecka 4
Känslor och interna gränser

Du får lära dig mer om dina känslor och dina behov. Som medberoende ger vi ofta upp oss själva vilket gör att vi slutar att känna vad vi vill och vad vi behöver. Du får också lära dig om interna gränser och hur det ger dina känslor och dina behov mer utrymme i ditt liv.

VECKA 5
Gränser

Du får under den här veckan kunskap om gränser och gränssättning samt tillgång till viktiga verktyg för att kunna uttrycka vad du behöver och känner, vilket är viktigt när du skall börja sätta gränser mot dig själv och andra. Gränser är en viktig del av att bygga hälsosamma relationer med  oss själva och andra människor.

Vecka 7
Självmedkänsla

Självmedkänsla är en av nycklarna till att bygga en helande relation med oss själva. Som medberoende får ofta den inre kritikern ta mest plats i våra liv och det gör att vi håller oss själva fångna i vårt eget fängelse.

Vecka 7
Sårbarhet

Sårbarhet är det första vi tittar efter hos andra och det sista vi vill att andra skall se i oss. Det är kittet i våra relationer och en viktig del av vår kommunikation.

Vecka 8
Ditt nästa steg

Varje resa börja med ett åtagande. Ett åtagande att leva det liv vi vill leva. Nu är de fösta viktiga stegen gjorda och du får här alternativ på vägar och saker som kan vara bra för dig att göra nu.

Bea – Utbildningsansvarig

BEA är utbildad pedagog, relations- och medberoendecoach samt CSS (certifierad sexberoendespecialist). Hon har studerat beroende- och medberoendeproblematik under ett flertal år och är van att facilitera grupper in i växande och förändring. Hon har en bakgrund inom ledarskap- och kommunikation där hon arbetat för några av Sveriges största företag och är författare till boken, ”Det är inte magi – det är energi. Om konsten att facilitera stora grupper och att skapa varaktig utveckling hos företag och organisationer.

ANMÄL DIG NU

1 september
Utbildningen hålls på tisdagar.

VI GÖR DET ENKELT FÖR DIG ATT TA DIG FRAMÅT

GRUPPTRÄNING

Kursen görs i grupp och du kan samarbeta, få hjälp och dela framgångar med de andra deltagarna.

ONLINE

Du får tillgång till allt kursmaterial online på skolans hemsida. Gör övningar och uppgifter när det passar dig.

TRÄFFAR

Vi träffas via en onlineplattform 1 gång i veckan i 8 veckor.

ÖVNINGAR

Du skapar förändring genom att aktivt göra övningar. Du får nya övningar varje vecka under kursens alla 8 veckor.

LYSSNA SJÄLV

Du kan lyssna på inspelningar av allt material mellan gångerna så att du inte glömmer något eller om du har missat en vecka.

FRÅGOR & SVAR

Du kan när som helst ställa frågor och få hjälp mellan träffarna via hemsidan.

PRAKTISK INFORMATION OCH PRIS

Nästa grupp startar tisdagen den 26 maj.

Längd: 8 veckor
Dagar: Tisdagar
Tid: 19.00-20.30
Plats: Online
Pris: 4 500 kr

I PRISET INGÅR
  • 8 onlineträffar med personlig vägledning

 

  • Nya övningar varje vecka

 

  • Ny inspelad föreläsning varje vecka

 

  • Gruppmedlemmar som gör samma resa som du.

VANLIGA FRÅGOR

HUR MYCKET TID TAR UTBILDNINGEN?

Förutom våra veckoträffar på 1,5 timme så kan du räkna med att lägga ner 20-25 minuter per dag.

HUR FUNGERAR ONLINETRÄFFARNA?

Vi ses en gång i veckan via zoom. På varje veckoträff för du följa upp hur det gått för dig och vad du behöver för att ta nästa steg. Du får också en föreläsning inför nästa veckas tema. Sedan under veckan jobbar du med den uppgift som publiceras på kurshemsidan.

Jag har inte koll på tekniken. Hur kan jag göra för att gå utbildningen ändå?

Du behöver inte ha koll, det har vi. Zoom som är plattformen vi använder är väldigt enkel och du får den länk och instruktioner du behöver skickad till dig innan utbildningen. Om du ändå tycker det är svårt så hjälper vi dig.

Vad händer om jag inte kan vara med på alla träffar?

Du får tillgång till veckans föreläsning och övningar på En ny frihets utbildningssida. Så snart veckans träff är klar kan du gå in där och själv titta på den. Många som går kursen tittar på föreläsningen fler gånger under veckan. Det innebär att du kan ta igen det du missat när det passar dig under veckan som kommer.

Är det något annat jag behöver?

Bara en anteckningsbok som du kan ha till dina övningar och viljan att göra ett åtagande till dig själv.

KOMMANDE STARTDATUM
Kan du inte vara med den här gången? Anmäl dig här till nästa kursstart.
Tisdag 27 oktober
Utbildningen hålls 8 tisdagskvällar från 27 oktober till 15 december.