fbpx
Contact

Bea:

bea@trainingforlove.com

070-642 54 10

 

Theodor:

theodor@trainingforlove.com

070-29 59 945

Bli fri från ditt medberoende

BLI FRI FRÅN DITT MEDBEROENDE

PRAKTISK INFO

Längd: 8 veckor
Dagar: Tisdagar
Tid: 19.30-20.45
Plats: Online
Pris: 4 500 kr

UTBILDNING OM MEDBEROENDE

En Ny Frihet är en utbildning för dig som tror dig lida av medberoende och vill ta steget mot ett liv i mer frihet.

 

 

Vill du befria dig från dina medberoendemönster?

Vår utbildning är gjord för att du ska kunna ändra de beteenden som håller dig kvar i medberoende. Du får lära dig att se och förstå hur ditt medberoende ser ut. Du får verktygen du behöver för att göra en förändring. Och du får hjälp av lärare och andra elever att hitta vad du behöver för att påbörja den förändring du vill göra direkt.

Är du medberoende?

Medberoende är ett komplext problem med många olika mönster. När vi som barn inte får våra behov tillgodosedda så skapar vi strategier och beteenden för att skydda oss själva eller för att som barn överleva i den “näringsbrist” vi upplever. I stora drag handlar det om att man som medberoende på olika sätt går in i anpassning och kontroll för att få en känsla av tillhörighet och trygghet. Dessa mönster bär vi med oss som vuxna och de blir ofta som ett andra skinn. Vi märker inte ens att vi hela tiden skyddar oss mot omvärlden. Detta kan visa sig i olika beteenden.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG

Utbildningen sker via en video-onlineplattform som heter Zoom. Du kan delta från hela världen. Ingen förkunskap behövs. Vi träffas i en och samma grupp 1 gång i veckan under 8 veckor. Vi träffas samma tid och samma dag alla veckor. Lektionen är 1 timme och 15 minuter. Mellan träffarna kommer du att få uppgifter att arbeta med.

INNEHÅLL

Du kommer att få förståelse för medberoendets problematik och hur det ofta uppkommer. Du får lära dig känna igen medberoendets mönster och strategier.  Du kommer också att få lära dig om kontroll, anpassning, hur du kan hantera dina känslor, manipulation, gränssättning och hur du som medberoende kan gå från självutplåning till självomhändertagande.

LÄR KÄNNA IGEN DITT MEDBEROENDE

SJÄLVOMHÄNDERTAGANDE

SKAPA HÄLSOSAMMA RELATIONER

GRÄNSSÄTTNING

MEDBEROENDETS MÖNSTER

HANTERA KÄNSLOR

ANPASSNING SOM GÖR OSS SJUKA

VÅGA SLÄPPA KONTROLLEN

Bea – Utbildningsansvarig

BEA är utbildad pedagog, relations- och medberoendecoach samt CSS (certifierad sexberoendespecialist). Hon har studerat beroende- och medberoendeproblematik under ett flertal år och är van att facilitera grupper in i växande och förändring. Hon har en bakgrund inom ledarskap- och kommunikation där hon arbetat för några av Sveriges största företag och är författare till boken, ”Det är inte magi – det är energi. Om konsten att facilitera stora grupper och att skapa varaktig utveckling hos företag och organisationer.

ANMÄL DIG NU

26 maj
Utbildningen hålls på tisdagar.
Det kändes som att jag satt fast i ett hamsterhjul. Samma mönster upprepades och jag kunde inte förstå varför. Att förstå mitt medberoende har varit en nyckel till att komma vidare i mitt liv!
LISA

DET HÄR INGÅR

GRUPPTRÄNING

Kursen görs i grupp och du kan samarbeta, få hjälp och dela framgångar med de andra deltagarna.

ONLINE

Du får tillgång till allt kursmaterial online på skolans hemsida. Gör övningar och uppgifter när det passar dig.

TRÄFFAR

Vi träffas via en onlineplattform 1 gång i veckan i 8 veckor.

ÖVNINGAR

Du skapar förändring genom att aktivt göra övningar. Du får nya övningar varje vecka under kursens alla 8 veckor.

LYSSNA SJÄLV

Du kan lyssna på inspelningar av allt material mellan gångerna så att du inte glömmer något eller om du har missat en vecka.

FRÅGOR & SVAR

Du kan när som helst ställa frågor och få hjälp mellan träffarna via hemsidan.