fbpx
Contact

Bea:

bea@trainingforlove.com

070-642 54 10

 

Theodor:

theodor@trainingforlove.com

070-29 59 945

Boktips för mer kärlek

Under våra år tillsammans har vi läst hyllmeter med böcker. Böcker som har inspirerat oss, utmanat oss, undervisat oss och visat oss vägen in i djupare och djupare intimitet och kärlek.

Här delar vi med oss av vår topp 5-lista. Vi läser mest på engelska men flera av dessa böcker fins också på svenska.

Art of loving, Erich Fromm
När vi hittade och läste den här boken var det som att någon för första gången satt ord på den kärlek vi upplevde. Den som går bortom romantiken och snabba förälskelser. Den här boken utgår från att kärlek är en konst, något vi kan lära oss att bemästra genom att träna. Den har givit oss så mycket bekräftelse och guidning på vår resa.

Dare to lead, Brené Brown
Det här är egentligen en ledarskapsbok men den passar utmärkt att läsa för att all som vill växa i sina relationer. Den tar upp ämnen som sårbarhet och hur vi behöver vara modiga för att våga vara i relation med andra. Att det handlar om att våga visa oss från en djupare plats. Att skapa en miljö där alla får växa.

Attached, Amir Levine & Rachel Heller 
En bok om anknytning och hur det påverkar våra kärleksrelationer. Vissa människor har inga problem att leva i nära relationer, de har en trygg anknytning. Anda bär med sig en otrygg anknytning (ca 50% av alla människor) vilket göra att det inte är lika lätt att leva i en kärleksrelation. De mönster och sår vi har från barndomen följer med oss genom livet. Den här boken tar upp denna problematik på djupet och ger oss några verktyg som är ovärderliga att ha.

The intimacy factor, Pia Mellody
En fantastisk bok om hur man med hjälp av hälsosamma gränser skapar djupare intimitet. Det här en är bok om hur vi bygger intimitet mellan oss. Det är lätt att tro att intimitet bara har att göra med fysikintimitet men det är så mycket mer än så.

I den här boken delar Pia Mellody med sig av konkreta verktyg för hur man arbetar med hälsosamma gränser. Gränser som skapar ett tryggt rum där vi vågar gå ner i djupare intimitet. Den kommer att hjälpa er att

Den kommer också att hjälpa er att se vad det är som inte funkar i er intimitet för närvarande. Många orsaker som är rotade djupt ner i barndomen. Hon ger även läsaren verktyg för att läka sig själv vilket resulterar i kärleksfulla relationer med sig själv och andra.

Don’t leave before the miracle happens
PIA MELLODY

The power of TED, David Emerald
I den här enkla och lättlästa boken tar David upp och förklarar Stephen Karpmans Dramatriangel. Det här var en av de första böcker vi läste tillsammans och den visade sig att bli en viktig livlina i våra liv och i vår relation. Vi hade fastnar i drama dansen och viste inte hur vi skulle ta oss ut. Men med hjälp av den här boken så fick vi lära oss om de roller vi spelade och vägen ut ur dom. Har du drama i din relation så är det här boken att läsa.

KOMMANDE WORKSHOPS