Contact

Bea:

bea@trainingforlove.com

070-642 54 10

 

Theodor:

theodor@trainingforlove.com

070-29 59 945

Lär dig tala flytande kärlek – Vecka 10

UPPGIFT 1 – Lär dig om kärlekens 5 språk

Förra veckan övade du på att uttrycka kärlek i handling när du gjorde en Hemlig Moder Teresa. Den här veckan ska du få lite mer hjälp och guidening.

Dr Gary Chapman är en amerikansk relationscoach som har identifierat 5 olika språk som man kan uttrycka kärlek med. Ofta har man ett eller två språk som man känner sig mest bekant med. Det är ganska vanligt att man också uttrycker kärlek på det språk man själv är mest van vid. Vad händer då om ens partner främst känner igen sig i ett av de andra kärleksspråken? Resultatet kan bli att man inte förstår varandra. Att båda parter uttrycker kärlek på sitt eget sätt utan att den andre förstår det. Båda kan då gå runt och känna sig oälskade eftersom man inte “förstår” det partnern uttrycker. Jobbigt läge…

 

Därför blir din första uppgift att kolla på filmen nedanför som går igenom kärlekens 5 språk.

UPPGIFT 2 – Testa ditt kärleksspråk

Nu när du har fått kunskap om kärlekens 5 språk är det dags att ta reda på vilka språk du känner dig mest hemma i. För att ta reda på det så kan du antingen göra ett gratis test på Gary Chapmans hemsida, här, eller ladda ner, skriva ut och fylla i pdf filen nedanför.

När du är klar över dina egna språk, sätt av en tid för att dela med din partner om dina kärleksspråk och låt din partner dela sina.

Ladda ner testet om kärlekens språk här