Contact

Bea:

bea@trainingforlove.com

070-642 54 10

 

Theodor:

theodor@trainingforlove.com

070-29 59 945

Gör kärleken synlig – Vecka 9

UPPGIFT 1 -Ta fram din inre Shakespeare

Under modul 3 kommer du att få skriva ett kärleksfullt brev till din partner. Använd det brevpapper du fått av oss eller välj ett eget. Du skall under inga omständigheter visa detta brev för din partner eller diskutera innehållet. Det här är helt din egen övning som du gör på egen hand.

Det är viktigt att brevet inte är längre än 6 st handskrivna sidor. Skriver du på dator är det 4 sidor. Alltså max 2 blad. 

Du har hela modulen på dig att skriva brevet, dvs 4 veckor, och vi föreslår att du börjar redan nu. Av erfarenhet vet vi att det tar längre tid än de flesta tror att skriva detta brev så vänta inte till sista dagen med att börja skriva. Ett bra tips är att redan nu planera in tid som du kan skriva och hålla dig till din plan.

Försök att känna in och hitta de saker du verkligen är tacksam för i ert parskap. När du skriver, skriv så att du behåller känslan av kärlek och tacksamhet i bröstet gentemot din partner och låt orden komma därifrån, från ditt hjärta. Om du är ovan att uttrycka din kärlek i ord och behöver guidning kan du fundera på frågorna i listan nedanför. Väv sedan ihop det du vill säga till ett vackert kärleksbrev.

 

Frågor som kan vara till hjälp:
Vilka är de mest uppenbara positiva egenskaper som din partner besitter?
Vad respekterar du henne/honom för?
Vad bidrar han/hon med till ditt liv?
Vilka av hans/hennes egenskaper beundrar du verkligen?
Hur vill du stödja henne/honom i livet?
Hur skulle du vilja vara ditt bästa jag bredvid henne/honom?
Hur känns det för dig att vara nära henne/honom?
När får han/han dig att le?
Har han/hon några söta saker som hon/han gör som du älskar?
Hur gör hon/han dig till en bättre man/kvinna?
Vad uppskattar du henne/honom för?

Du har hela modul 3 på dig att skriva. Ditt färdiga brevet skall du ta med dig till vår sista träff med Training for Love.

UPPGIFT 2 – Hemlig Moder Teresa

Hur uttrycker du kärlek genom handling? Det är ibland oklart för oss vad det faktiskt innebär att handla kärleksfullt mot omvärlden. Är det att le och inte säga vad man tycker? Är det att ge en present? Är det att säga jag finns här för dig? Är det kärleksfullt att adressera när något känns fel och man har en subtil känsla att något inte stämmer? Är det att inte ställa sig i vägen för ens partners önskemål?

Från och med idag ska du få öva på att handla kärleksfullt mot din partner. Varje dag ska du gör en kärleksfull handling mot din partner utan att berätta om det. En “Hemlig Moder Teresa” varje dag. Använd din kreativitet eller be dina kurskompisar om inspiration om du känner att fantasin tryter. Kärlek kan uttryckas på många olika sätt. Men gör det viktigt och som en medveten handling.