Contact

Bea:

bea@trainingforlove.com

070-642 54 10

 

Theodor:

theodor@trainingforlove.com

070-29 59 945

Inventering & Parmöte – Vecka 8

UPPGIFT 1 – Inventering av dramats roller

Ni har säkert tydligare börjat se de draman som utspelas i era liv under denna månad. I början kan det vara en överväldigande upplevelse. Som att helt plötsligt dra upp en ridå till en teater där man själv spelar den obekväma huvudrollen, utan att veta det. Där står du mitt på scenen och alla referenspunkter är en del av pjäsen. Medvetenhet är grunden till all förändring. Det vet ni vid det här laget. 🙂 Så vi ska ge er ytterligare en möjlighet att skapa mer självmedvetenhet.

Vi spelar dessa roller i dramat för att vi har en fördel av att spela dem. Det kan vara vårt enda sätt vi känner till för att få bekräftelse och kärlek, det kan vara ett skydd, det kan vara för att få vår vilja igenom, att känna oss bättre än andra, för att inte bli lämnade… Vad orsakerna än är så är de sprungna ur rädsla. Vi vill ersätta den rädslan med kärlek. För bortom dramats alla akter väntar en genuin och djup kärlek. En kärlek som uppstår när vi är sårbara och autentiska.

Uppgift 1 är att ladda ner, skriva ut och fylla i dokumentet nedanför.

Öppna uppgift 1 här

Processen att klargöra och ta sig ur sina dramaroller blir mer klar över tid. Vi ser fortfarande nya delar av dessa roller i våra liv. Vi ser också att det tar oss bort från kärleken, bort från syftet med vårt parskap, bort från den plats från där vi vill leva våra liv.  Poeten Rumi’s citat betyder mer och mer i denna process:

“Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field. I’ll meet you there.” 
UPPGIFT 2 – Parmöte

Nu är det dags för att hålla månadens parmöte. Detta är en viktig del i en hälsosam relation. Att ge utrymme för frågor som rör relationer att få komma upp på bordet. Det är en bra idé att skaffa en speciell par-pärm där ni har er dagordning, era avtal och annat som rör parskapet.

Temat för denna månads parmöte är att följa upp er process i Training for Love. Vi rekommenderar att ni använder er av  “One-On-One conversation” som ni övat på tidigare. Det här kommunikationssättet är bra för att lära sig att inte prata i munnen på varandra, att lyssna på sin partner och att öva på att se att ni inte behöver hålla med varandra och ha samma bild av verkligheten. Det är också bra för att ge båda lika mycket utrymme.

Instruktioner för parmötet:

 1. Kom överens med din partner om en tid som passar er båda för mötet.
  Var medveten om att ni båda har 100% ansvar för er relation, vilket i praktiken innebär att båda tar lika mycket ansvar för mötet och att det skall bli ett fint och konstruktivt möte. Det är inte schysst att konstant åka i kölvattnet på sin partner och inte kliva upp och ta initiativ och ledarskap för den relation man valt att vara i.
 2. Kom överens om hur lång tid mötet får ta. Sätt en timer ifall ni behöver.
 3. Börja med att landa hos varandra. Känn att mötet finns där för er kärlek, för ert parskap. Hur ni väljer att göra det är individuellt för er. Ni kan ge varandra en kram, ta några andetag tillsammans, tacka varandra för att ni gör relationen viktig, be en bön eller tända ett ljus. När vi håller parmöten börjar vi med att be, det är en del av vår dagliga practice, att bjuda in något högre.
 4. Skriv en lista med de ämnen var och en av er vill prata om på mötet. Håll nere antal ämnen så att ni hinner inom den tid ni bestämt. Har ni fler ämnen kan ni skriva upp dessa till nästa möte. På detta möte får ni två ämnen av oss att ta upp: – Ni ska följa upp ert avtal och göra klart det ifall ni inte är klara.  – Ni skall även dela den inventering ni gjort gällande era draman i uppgift 1.
 5. Riktlinjer för era delningar av er inventering:
  – Sitt tillsammans och dela er inventering en och en.
  – Läs själv upp det du skrivit i uppgift 1, utan att lägga till eller ta bort något.
  – Den partner som lyssnar, skall just bara lyssna utan kommentarer, feedback, suckar eller attackerande kroppspråk . Vad din partner har skrivit är inte rätt eller fel, bra eller dåligt. Det är din partners upplevelse och inventering. Du kan uppleva situationen annorlunda men kom ihåg att det alltid finns fler sanningar.
  – Kommentera inte varandras inventeringar efter uppläsning och använd absolut inte denna information i något annat sammanhang. Vi övar på att bygga upp trygghet. Och för att öva djup intimitet så är trygghet A&O.
 6. Om ni har tid kvar går ni vidare på er lista och tar upp de andra saker som berör ert parskap.
 7. Avsluta med någon form av tack, en kram, dela vad ni är tacksamma över, eller på annat sätt värdig avslutning för ert kärleksmöte.
UPPGIFT 3 – Dela om ert avtal i forumet.

En viktig del i att växa är att i en trygg miljö dela med sig och av sina framsteg, svårigheter och hopp. Tryggheten som krävs och förutsättningarna för sårbarhet är inget som finns av sig självt, utan vi behöver lägga fokus på det och medvetet skapa det vi behöver.

Som avslutning  på modul 2 vill vi därför att ni som par delar med er av vilket eller vilka avtal ni valt att skriva under den här modulen och varför ni valt just detta.