Contact

Bea:

bea@trainingforlove.com

070-642 54 10

 

Theodor:

theodor@trainingforlove.com

070-29 59 945

Överenskommelse – Vecka 5

UPPGIFT 1 – FÖRBEREDA ER ÖVERENSKOMMELSE

Den första övningen i Modul 2 är att påbörja processen att skriva ert första avtal, er överenskommelse. Vi vill att ni låter den här processen ta lite tid så att era tankar kan mogna och ni skapar en överenskommelse som ni båda tror på och känner att ni kan hålla. Därför delar vi upp uppgiften i två steg.

Den här veckan ska ni hålla ett första möte tillsammans där ni bestämmer en eller två överenskommelser ni vill skriva och dra upp riktlinjer för hur dessa kan se ut.

Gör såhär:

 1. Börja med att tänka igenom och skriva ner en lista med vilka överenskommelser du själv skulle vilja skapa med din partner. Tänk också igenom syftet med varje överenskommelse. Det kan hjälpa er att inte fastna i detaljer om rätt och fel.
 2. Tänk igenom och skriv ner de punkter du skulle vilja ha med i den/de överenskommelse du vill skriva. Ett tips är att hålla det enkelt.
 3. Titta på de exempel på överenskommelser vi lagt upp nedan för att få idéer till vad ert avtal kan innehålla.
 4. Kom överens med din partner om en tid den här veckan när ni kan ha ert första möte.
 5. Under mötet: Prata var och en och låt båda era önskemål bli hörda, använd one-on-one conversation från modul 1 ifall det känns svårt att komma överens. Om ni skall skriva en sexuell överenskommelse kan ni hitta stöd i detta förberedande dokument.
 6. Kom överens om vilka avtal ni ska skriva och vem av er som är ansvarig för att skriva ner avtalet på papper/dator.
 7. I slutet av mötet bestämmer ni en ny tid nästa vecka då ni gör klart avtalet.
UPPGIFT 2 – GÖR KLART ER ÖVERENSKOMMELSE

Den här uppgiften gör ni klart nästa vecka, dvs vecka 6, men ni får den redan nu.

Nu har det ni sa på ert förra möte fått landa. Fundera och känna efter så att du är förberedd  att göra klar er överenskommelse.

Tänk igenom det som sades på första mötet.

 • Saknas något?
 • Är det här vad du vill?
 • Känner du att du blev hörd eller ligger det kvar någon känsla av irritation, motvilja eller annat och skvalpar någonstans i dig?
 • Känner du att du kan och vill hålla det ni pratade om eller känns det övermäktigt?

Under ert andra möte: Kom överens om den slutgiltiga formen för er överenskommelse. Skriv ut den och skriv under. Spara den någonstans där ni båda kan komma åt den och läsa igenom ifall någon glömmer. Vi har våra i en gemensam mapp på dropbox som heter “Kärleksavtal” 🙂

Kom ihåg att ha roligt.

/Bea & Theodor